De Duitse Basketbal Bond sluit een 8-jarig contract met PEAK

1 Januari 2013

De Duitse Basketball Federation (DBB), en de Chinese sportkleding fabrikant PEAK hebben overeenstemming bereikt over een partnership op lange termijn. Vanaf 01 Januari 2013 is PEAK de exclusieve leverancier van alle nationale teams van de DBB. De sponsorovereenkomst, die de gehele uitrusting omvat in- en op basketbalveld, loopt acht jaar tot 31 December 2020.

"Ik ben erg enthousiast over deze strategische en lange termijn beslissing voor de Duitse Basketball Bond en ik ben ervan overtuigd dat we met PEAK een uitstekende partner aan onze zijde hebben met betrekking tot de toekomst. Ons gemeenschappelijk doel is het basketbal in Duitsland verder te promoten en daarmee traditie en innovatie te combineren, "aldus DBB president Ingo Weiss.

"De DBB staat voor betrouwbaarheid, eerlijkheid en duurzaamheid, alsmede moderniteit, innovatie en creativiteit. Ik ben erg blij dat we deze waarden delen met onze partners en kijk uit met name het werken met PEAK. Het feit dat we dit lange-termijn contract samen met onze marketing partner UFA Sports hebben afgerond, toont aan dat de bond goed gepositioneerd is voor de toekomst ", zegt Weiss verder.


"Met de DBB en de Duitse basketbal teams, delen we niet alleen internationaal, maar ook de innovatieve geest. We kijken ernaar uit om samen te werken en hopen dat we met de DBB het merk PEAK verder kunnen laten groeien op de Europese markt ", zegt Xu Zhihua, President en CEO van PEAK.

PEAK is de grootste fabrikant van sportkleding in China en vooral op het gebied van basketbal uiterst succesvol. DE laatste jaren is het in 1989 opgerichte merk enorm gegroeid en ging in 2009 naar de beurs. De meerderheid van de 10.000 mensen die werkzaam zijn bok PEAK, werken in het hoofdkantoor in Fujian.


In de NBA heeft PEAK diverse sponsorcontracten lopen. Naast de NBA-kampioen 2012, de Miami Heat, de Houston Rockets is sinds kort ook de Toronto Raptors toegevoegd aan het rijtje NBA teams. Daarnaast heeft PEAK met talrijke NBA atleten individuele contracten, met inbegrip van de NBA kampioenen Sasha Vujacic, Ron Artest en Shane Battier Daarnaast zijn er elf andere basketbal organisaties onder contract bij PEAK, zoals Servië, Australië en Nieuw-Zeeland. Tevens vervult PEAK de rol van "global partner" van de FIBA World Basketball Association

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »